Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

Bio jedan dječak Kruno...imao je knjiga puno...ali sve su bile pokidane...uplakane...jako tužne... Ovako započinje priča o Knjigomrscu Kruni koju su polaznici Društva „Naša djeca" prvi puta čuli u knjižnici, prilikom obilježavanja Dječjeg tjedna. Nakon obilaska cijele Knjižnice, saznali su kakav je Knjigomrzac bio dječak Kruno, kako su mu se knjige osvetile za njegovu zloću i što se s njim na kraju zbilo. Sve to i još malo više crtežom su prikazali i zajedno odlučili kako oni neće biti slični Kruni.

Druga tema Dječjeg tjedna bila su dječja prava, o kojima su učenici 2.a i 2.b razreda OŠ Siniša Glavašević raspravljali prilikom njihovog posjeta Knjižnici. A kako su stigli? Pa zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Vukovara, turistički vlakić dovezao ih je iz Borova naselja pravo u centar grada.

O dječjim pravima raspravljali su uz knjigu „Život kao moj" te igru „Slijepi miš". Bilo nam je super, naučili smo i iskusili nešto novo i drugačije, a druženje ćemo ponoviti čim za to bude nove prilike.

{gallery}2012/10/09/05{/gallery}