Prepuna Gradska knjižnica Vukovar dočekala je prvi program u nizu Vukovarskih jesenjih susreta s piscima i glumcima. Večer uz Mani Gotovac, Velimira Viskovića i Aleksandra Stankovića protekla je u odličnoj atmosferi u kojoj smo Acu upoznali u jednom potpuno drugačijem svjetlu i izričaju. Ležeran, duhovit, zanimljiv stil pisanja, ali i samog autora, premda pomalo grubijanskog izgleda na naslovnici, kako ga je Velimir Visković opisao, nije razočarao svojim pjesmama u kojima je na nesvakidašnji način prikazao mnoge javne osobe i gotovo sve goste svojih prijašnjih emisija. Osim njih, Stanković je neke pjesme posvetio i svojim prijateljima, javnosti manje poznatim, a kako je Mani Gotovac istaknula, prikazao je sebe i kao obiteljskog čovjeka, punog ljubavi i pažnje za svoju obitelj, dakle izrazito osjećajnog, htio on to priznati ili ne. Svi oni koji su uživo čuli neke od pjesama Aleksandra Stankovića i žele pročitati sve ostale, Knjižnica se za to pobrinula i pribavila nekoliko primjeraka knjiga Igor Mandić na Mjesecu i Uglavnom su me voljele starije gospođe, a koji će uskoro biti dostupni za posudbu. U knjižničnom studiju, kako je i najavljeno, Aleksandar Stanković bio je gost Četvrtkom u 18. Premda pitanja Mani Gotovac i Velimira Viskovića nisu bila pretjerano škakljiva, kako smo možda očekivali, posjetitelji su ipak iskoristili ovu prigodu i uspjeli saznati da je poznati novinar i nešto manje poznati pjesnik i pravnik uredno plaćao i plaća porez godinama, da je zaista pokušao i još uvijek uporno pokušava dobiti Balaševića u fotelju nasuprot svoje jednu Nedjelju u 2 te da za pripremu njegovog one man showa zaista ulaže puno truda i vremena. Kad je Aleksandar Stanković u pitanju, iznenadni performansi nisu slučajnost, no unatoč želji, ipak nismo uspjeli doznati koliko je i je li uopće gostovanje grupe Let 3 bilo spontano.

Među brojnom publikom, našli su se i gradonačelnik Željko Sabo sa suradnicima, dok je ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Vlatka Surma Szabo, osim zahvale, istaknula kako je ova večer dokaz da zaista svi putevi kad tad dovedu u Gradsku knjižnicu Vukovar.

Druženje je zaključeno rezanjem svečane - GKVU torte, a prvi je rez imala čast napraviti prva kuma Gradske knjižnice Vukovar, Mani Gotovac, čijim su zalaganjem i trudom Vukovarski jesenji susreti s piscima i glumcima obogatili našu i vašu jesen u Knjižnici.

Pozivamo vas i na programe koji slijede, prvi u Hrvatskom domu, a potom se ponovno vidimo u Knjižnici u subotu u 18:00 sati.

Višefotografija na www.gkvu.hr ili na našem facebook profilu

{gallery}2012/10/26/02{/gallery}