U organizaciji Gradske knjižnice Vukovar, u okviru "Vukovarskih jesenjih susreta s piscima i glumcima", u Hrvatskom domu održana je veličanstvena kazališna predstava "Pričaj mi o Gorkome", nastala prema autobiografskim romanima "Fališ mi" autorice Mani Gotovac.

Na nesvakidašnjoj kazališnoj sceni, u interaktivnoj predstavi, gledatelji su svjedočili priči o jednoj slučajnoj, zabranjenoj, društvu neprihvatljivoj i na propast osuđenoj, ali u isto vrijeme i snažnoj, neizbježnoj, dugo čekanoj te u konačnici neuništivoj ljubavi nje i Gorkoga. To je priča o životnoj borbi i snazi jedne žene. No djelomično, to može biti i priča o ljubavi bilo kojeg čovjeka i bilo koje žene jer svatko u nekom trenutku svojega života može susresti svojeg Gorkog.

Glumački trio: Hana Hegedušić, Robert Plemić te Lela Margetić, svojom su profesionalnom izvedbom publici dočarali snagu ljubavi, koja je uspjela pobijediti i vrijeme i društvo i konvencije i sankcije i bol i gubitak, a zauzvrat, publika ih je nagradila velikim pljeskom i oduševljenjem.

Dojmovi i pohvale publike nakon predstave bili su brojni te je zajednički zaključeno da ukoliko bi se birala najbolja kazališna predstava održana u Vukovaru, ova bi zasigurno osvojila prvu nagradu. Oni koji nisu imali mogućnost uživati u ovom kazališnom događaju, za nadati nam se da će još biti prilike da u Vukovaru pričamo o Gorkome.

{gallery}2012/10/29/05{/gallery}