×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/10/29/05
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/10/29/05
Ispis
Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

U organizaciji Gradske knjižnice Vukovar, u okviru "Vukovarskih jesenjih susreta s piscima i glumcima", u Hrvatskom domu održana je veličanstvena kazališna predstava "Pričaj mi o Gorkome", nastala prema autobiografskim romanima "Fališ mi" autorice Mani Gotovac.

Na nesvakidašnjoj kazališnoj sceni, u interaktivnoj predstavi, gledatelji su svjedočili priči o jednoj slučajnoj, zabranjenoj, društvu neprihvatljivoj i na propast osuđenoj, ali u isto vrijeme i snažnoj, neizbježnoj, dugo čekanoj te u konačnici neuništivoj ljubavi nje i Gorkoga. To je priča o životnoj borbi i snazi jedne žene. No djelomično, to može biti i priča o ljubavi bilo kojeg čovjeka i bilo koje žene jer svatko u nekom trenutku svojega života može susresti svojeg Gorkog.

Glumački trio: Hana Hegedušić, Robert Plemić te Lela Margetić, svojom su profesionalnom izvedbom publici dočarali snagu ljubavi, koja je uspjela pobijediti i vrijeme i društvo i konvencije i sankcije i bol i gubitak, a zauzvrat, publika ih je nagradila velikim pljeskom i oduševljenjem.

Dojmovi i pohvale publike nakon predstave bili su brojni te je zajednički zaključeno da ukoliko bi se birala najbolja kazališna predstava održana u Vukovaru, ova bi zasigurno osvojila prvu nagradu. Oni koji nisu imali mogućnost uživati u ovom kazališnom događaju, za nadati nam se da će još biti prilike da u Vukovaru pričamo o Gorkome.

{gallery}2012/10/29/05{/gallery}