Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

U Gradskoj knjižnici Vukovar održan je VIII. novinarsko – književnički susret „Grad – to ste Vi!" čiji su utemeljitelji Gradska knjižnica Vukovar, Hrvatski radio Vukovar, Hrvatsko novinarsko društvo i Društvo hrvatskih književnika. U programu su sudjelovali Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara, ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Vlatka Surma Szabo, direktor Hrvatskog radija Vukovar Janoš Kery, književnik Ratko Cvetnić, ratna izvjestiteljica Višnja Mišin, Davor Lončarić kao predstavnik Hrvatskog novinarskog društva te Stanislav Marijanović, potpredsjednik Društva hrvatskih književnika. Moderatorica programa bila je Amalija Lovrić, a svi koji nisu mogli doći u knjižnicu, cijelo događanje mogli su pratiti putem izravnog prijenosa na Hrvatskom radiju Vukovar.

Još jednom prisjetili smo se Siniše Glavaševića kao ratnog izvjestitelja, ali i kao pisca čije tekstove danas čitaju mnogi, a za ovu prigodu učenik osmog razreda OŠ Siniša Glavašević, David Bilić pročitao je Priču o gradu te Priču o djetinjstvu.

Vrijednost Sinišinog izvjestiteljskog kao i književnog stvaralaštva prepoznali su svi današnji sudionici, a kao zaključak susreta odlučeno je kako će se osnovati nagrada koja će nositi ime Siniše Glavaševića i biti će namijenjena učenicima. Prva dodjela ove nagrade očekuje se već od idućeg, devetog po redu Novinarsko – književničkog susreta „Grad – to ste Vi!".

Više fotografija na našoj web stranici www.gkvu.hr ili na našem Facebook - u

{gallery}2012/11/21/04{/gallery}