Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

Svakim dolaskom u Knjižnicu, a posebno na Dječji odjel, nikad ne znate što vas novo može dočekati i iznenaditi. U prošloj godini bile su to i nove boje odjela, potom Kutić Marta, a za kraj smo čak i pingvine preselili na nas Sjeverni GKVu pol, no krenimo od početka.

Jednog zimskog dana, vijeće GKVu kreativaca smislilo je polarni plan. Dječji je odjel postao ledeno gradilište i ubrzo je djecu dočekao veliki iglu. Eskimima, koji su nam pomogli oko nacrta i građevinske dozvole, ipak je bilo malo prevruće pa su iglu prepustili djeci i odraslima, koji su oduševljeno u njemu čitali priče, drijemali i odmarali, čekajući da im opet neka ideja padne na pamet. I tako su dan za danom, jedan po jedan, djecu počeli dočekivati pingvini, kojima uopće nije smetalo što nisu na Južnom, već na nekom pomalo čudnom, sjevernijem i toplijem GKVu polu.

Gdje ima leda i pingvina, moralo je biti i Kinder Pinguia. To je bila mala tajna naše kreativnosti. Budući da klinci uvijek provode vrijeme u knjižnici "između obroka" tu i tamo koja čokoladica Kinder Pingui samo je pripomogla našoj zimskoj priči. Sve je bilo na svome mjestu, djeca su dobila iglu, pingvini su imali klizalište, a onda smo shvatili da ipak još nešto nedostaje. A gdje je Kinder Pingui?

I tada je krenulo, slovo po slovo, ledene kocke postale su ledene slovarice i to je bilo to: "Kinder Pingui u Gradskoj knjižnici Vukovar." A što sad, pitali smo se.

Naši pingvini, iglu i ledena slova, brzinom Interneta poslani su u Ferrero d.o.o tek toliko da pokažemo što nam je palo na pamet između obroka. Vjerojatno se ne događa često da Kinder Pingui osvane u knjižnici jer im naša ideja ne samo da se jako svidjela, nego su bili oduševljeni toliko da su nas odlučili nagraditi. Ni led se pingvinima nije otopio, a već nam je stiglo Kinder iznenađenje – promotivni materijali kojima smo oduševili naše najmlađe bez čije pomoći i ideja ove priče možda i ne bi bilo.

Eto, tako smo pingvine preselili na Sjeverni GKVu pol s kojeg su se neki dan vratili natrag na Južni kako bi ispričali ostalima priču o knjižnici u Vukovaru, u kojoj je jedan dan klizalište, a već sutradan osvane kutak za školarce. O čemu je sad riječ, svratite na Dječji odjel i provjerite...

Više fotografija možete pogledati na našem webu www.gkvu.hr ili na našem Facebook-u

{gallery}2013/02/11/06{/gallery}