Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

U okviru niza promocija po knjižnicama u Slavoniji, Bruno Šimleša predstavio je svoju knjigu U rukavicama mi je ionako prevruće i u Gradskoj knjižnici Vukovar. Nova knjiga jednog od trenutno najpopularnijih sociologa u Hrvatskoj, svojevrstan je nastavak Ljubavologije. U obje knjige autor progovara o duhovnosti, načinima razvoja zdrave svijesti o sebi, pozitivnom razmišljanju i spoznavanju svojih vrijednosti i vrlina te načinima razvoja iskrenog i potrebnog samopoštovanja. Šimleša se bavi pitanjima duhovnosti, emocionalnih stanja pojedinaca i načinima proživaljavanja i izražavanja emocija, kako pozitivnih tako i onih negativnih. Ljubavni odnosi koje doživljavamo u životu, mogu biti različiti i često se ne odnose isključivo na romantične odnose nego sve tipove međuljudskih odnosa, u obitelji, na poslu, među prijateljima itd. Koliko god su nam potrebni i neophodni, trebamo se znati ponašati u svakom pojedinom odnosu, trebamo znati koliko davati sebe kako se ne bismo izgubili i ispraznili te na taj način žrtvovali svoje osjećaje, a ne dobili ništa zauzvrat.

U dijelu knjige koji se odnosi na društvo, crkvu i Boga, autor progovara o temama koje su u zadnje vrijeme često po medijima, kao npr. pedofilija, apstinencija, homoseksualnost, zdravstveni odgoj itd. Novost u odnosu na Ljubavologiju su pitanja čitatelja uključeni u svako pojedino poglavlje. Kroz njih pratimo praktične primjere primjene stavova i razmišljanja Brune Šimleše u svakodnevnim životnim situacijama. Ne postoji neki instant recept za sreću i dug život, za rad na sebi potrebno je vrijeme, kao i za razvijanje zdravih odnosa prema sebi i prema ljudima oko nas. No nije nemoguće i vrijedi pokušati. Kroz živu i interaktivnu diskusiju, autor knjige je, ponovno bez rukavica i dlake na jeziku, odgovarao na pitanja nazočnih, ukazivao na pogrešnu sliku i stav koji znamo imati prema sebi te je savjetovao na koji način ispravljati takve i neke druge krive drine.

Za one koji su propustili ovo zanimljivo druženje preporučujemo da u knjižnici posude neku od ukupno sedam izdanih knjiga.

Više fotografija možete pogledati na našoj web stranici www.gkvu.hr ili na našem Facebook-u

{gallery}2013/04/22/03{/gallery}