Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

{gallery}2015/10/15/03{/gallery} Roman „Crni kaput", autorice Tanje Belobrajdić, izdan u nakladi Gradske knjižnice Vukovar, osvojio je nagradu „Josip i Ivan Kozarac" u kategoriji roman prvijenac.

Ova nagrada potvrda je kvalitetnog izbora Gradske knjižnice Vukovar kao i ravnateljice Vlatke Surma Szabo, koja je među prvima imala priliku pročitati rukopis te prepoznala njegovu vrijednost. Roman „Crni kaput" koji priču o običnom čovjeku u Domovinskom ratu donosi na jedan neočekivano zanimljiv i drugačiji način, dosad je predstavljen u nekoliko knjižnica Slavonije, a broj zainteresiranih za nove promocije svakim danom je sve veći. Osim izbora rukopisa i grafičko oblikovanje romana također potpisuje Vlatka Surma Szabo.

„Dani Josipa i Ivana Kozarca" je književna i znanstvena manifestacija koja se tradicionalno održava svakog listopada u Vinkovcima, u spomen na dvojicu vinkovačkih i slavonskih književnika. Riječ je o manifestaciji koja vrednuje hrvatsku književnost, pridonosi interpretiranju hrvatske književne baštine te vrednovanju zavičajne književnosti, a ovom nagradom vukovarska se autorica Tanja Belobrajdić našla u društvu s Krešimirom Nemecom, Pavlom Pavličićem i Sanjom Jukić.

Pridružujemo se iskrenim čestitkama!