Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

{gallery}2016/02/15/03{/gallery} U Gradskoj knjižnici Vukovar održan je susret s američkim piscem – autorom knjige „Propuh, papuče i punica".

Doktor političkih znanosti, Cody McClain Brown predaje na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Autor je blogova „Zablogreb" i „Love Croatia", a radi i kao novinar za Glas Hrvatske.

Knjiga koja ga je proslavila nastala je iz bloga „Zablogreb" i prikaz je hrvatske kulture i načina života očima Amerikanca.

Svojim duhovitim i nadasve iskrenim viđenjem života i kulture u Hrvatskoj, kao i brojnim situacijama koje su ga snalazile tijekom učenja hrvatskog jezika, Cody je do suza nasmijao vukovarske gimnazijalce koji su tako upoznali autora knjige čije su ulomke koristili za potrebe školske priredbe. Bilo je tako riječi o smrtnoj opasnosti zvanoj „propuh", o tome kako je Cody, a ne njegova punica, bio bos(s) tj. šef te nekim drugim situacijama za rubriku „vjerovali ili ne", ali dogodilo se u Hrvatskoj.

Druženje je upriličeno uz kavu Vukovarku, koja se prigodno uključila i potpomogla ovaj program, organiziran u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a, čija je direktorica informativnog centra, gđa Maca Bahlen, prigodno darovala vukovarsku Gimnaziju. Uime Grada Vukovara i Odjela za kulturu i turizam, programu je nazočila i Davorka Krajnović.

Knjigu „Propuh, papuče i punica" možete posuditi u Gradskoj knjižnici Vukovar.