×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2016/02/16/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/02/16/02
Ispis
Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

{gallery}2016/02/16/02{/gallery} Gradska knjižnice Vukovar i ove godine uključila se u kampanju „Čitaj mi!", prvu nacionalnu kampanju za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja.

Organizatori kampanje su Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež, UNICEF, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i Hrvatsko logopedsko društvo.

Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita, a također i potaknuo dolazak u narodne knjižnice.

Knjižničarke Dječjeg odjela, Marija Bugarski i Vanja Sabo, u sklopu kampanje posjetile su Dječji vrtić Vukovar 1, skupinu "Maline", te Dječji vrtić Vukovar 2, skupine „Balončići" i „Leptirići" te su djecom razgovarale o slikovnicama koje vole da im roditelji čitaju, koliko im roditelji čitaju, pokazale neke od slikovnice s „Popisa razvojno primjerenih slikovnica za djecu", te u dogovoru s djecom odabrale i pročitale slikovnice. Druženje je završeno s porukom koju djeca trebaju prenijeti roditeljima, a to je da samo 15 minuta glasnog čitanja dnevno pomaže djetetovu cjelokupnom razvoju.

Od 1. veljače do 14. veljače u prostoru Gradske knjižnice Vukovar prikupljale su se slikovnice u sklopu akcije „Čitam, dam, sretan sam". Roditelji s djecom donosili su slikovnice, a po završetku akcije slikovnice su poklonjene Odjelu pedijatrije OŽB Vukovar, te će u njima moći uživati i kratiti vrijeme djeca koja se zateknu tamo.