Kategorija: Dječji vrtić Vukovar II

Dječji vrtić Vukovar II obilježava mjesec knjige.

U periodu od 15.10-15.11.2019. godine u odgojnoj skupini "Leptirići" održane su mnogobrojne aktivnosti vezane uz priče i bajke, te smo time kod djece poticali razvoj interesa za slikovnice.
Odgojitelji su zajedno sa djecom u centralnom holu uredili knjižnicu "Leptirići".

Aktivno učešće u odgojno-obrazovnom radu uzeli su i roditelji, koji su zajedno s djecom birali bajke i bili "gosti čitači".
Djeca su bajku na trenutak pretvorila u realnost kroz aktivnosti i poticaje koji su im ponuđeni nakon odslušanog teksta ( izrada krune, čarobnog ogledala, vilinskog štapića, sadnje graha... ).
Kako bi potaknuli i djecu i roditelje na što više čitanja, omogućili smo im da "posude" knjige iz naše knjižnice.
Svako dijete dobilo je svoju člansku iskaznicu te smo tako aktivnosti iz vrtića proširili i na aktivnosti kod kuće, čime smo utjecali na kvalitetno provedeno zajedničko vrijeme djece i roditelja.
Cilj obilježavanja mjeseca knjige je pružiti mogućnost zajedničkog druženja, čitanja, listanja slikovnica, aktivnog slušanja, a sve sa naglaskom na važnost zajedničke suradnje odgojno-obrazovne ustanove i obitelji za dobrobit cjelokupnog razvoja djeteta.

Ovim aktivnostima, kod djece smo poticali pravilan odnos prema knjizi (pažljivo listanje stranica, spremanje ) i značaj koji ona ima u njihovom intelektualnom razvoju.