×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/02/14/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/02/14/03

Pored drugih emocija (radost, strah, tuga, gnjev,ponos, stid, briga, strepnja...), u predškolskom periodu jedna od najčešćih emocija je ljubav. Od prve ljubavi koja se javlja prema roditeljima u velikoj mjeri ovisi kasniji razvoj sigurnosti i samopoštovanja djeteta. Pri tome je važan osjećaj djeteta da je prihvaćeno i voljeno. Ovo prvo emocionalno vezivanje osnovni je psihički mehanizam koji je u osnovi svake ljubavi, čiji je krajnji cilj strukturiranje intimnog svijeta djeteta.

Petogodišnjaci i šestogodišnjaci u našim vrtićima, već u ovoj dobi dobro prepoznaju ljubav i ljude koji ih vole i koji ih čine sretnima i sigurnima. Znaju da ljubav nema granica i da možemo voljeti iz različitih razloga i na različite načine. Ljubav najčešće poistovjećuju s vlastitim i tuđim ponašanjima kao i obostranim emocionalnim reakcijama. Svoju ljubav često potvrđuju vrijednosnim kategorijama kao što su dobrota, pažnja, davanje, primanje, nesebičnost, blagost, opraštanje.

{gallery}2012/02/14/03{/gallery}