Kategorija: Dječji vrtić Vukovar II

Dječji vrtić Vukovar 2 je krenuo s realizacijom građanske inicijative pod nazivom „Dječji doprinos zajednici", odobrene od strane Zaklade Slagalica. Sredstva u iznosu od 13.000,00 kn za financiranje građanske inicijative osigurala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz decentralizirani model financiranja.

Građanska inicijativa je započela 01.03.2012. i trajat će do 31.05.2012. Prema riječima ravnateljice vrtića gđe Slavke Lončar i voditeljice inicijative Slađane Trbulin „..Zajedničkim radom izgradit ćemo djelić dječjeg svijeta. Cilj nam je učiti djecu da budu odgovorna i aktivna, da steknu radne navike te doprinose sebi i zajednici."

Kroz splet kreativnih i edukativnih aktivnosti, kao i opremanja dvorišta vrtića u građansku inicijativu uključena su djeca vrtića Vukovar 2, roditelji, odgajatelji, učenici 1 i 2 razreda OŠ D. Tadijanović, te djeca s posebnim potrebama iz udruge „Golubica".

Očekujemo da će inicijativa doprinijeti zajedništvu, solidarnosti, suradnji, a posebno djeci omogućiti zadovoljstvo i veseli boravak u vrtiću.

{gallery}2012/03/06/01{/gallery}