×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/05/16/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/05/16/01

Kroz šest igrokaza prorađene su tri životno rizične situacije u kojima se mogu naći djeca predškolske dobi. Program prevencije zlostavljanja djece osmišljen je kroz životne situacije nasilničkog ponašanja u odnosima dijete-dijete, te odnosima dijete-odrasli. U tom smislu djeca su upoznata s bulingom i adekvatnim reakcijama u ovim situacijama, kao i o primjerenim reakcijama u različitim varijantama zlostavljanja i nasilničkog ponašanja poznatih i nepoznatih odraslih osoba. Program su realizirale odgojiteljice vrtića Jelica Svilokos, Maja Kozmar ,educirane za provedu CAP programa Pučkog otvorenog učilišta „Korak po korak", te Gordana Korpoš, odgojiteljica u edukaciji.

Cilj provedenog programa je upoznavanje djece s njihovim bazičnim pravima da budu slobodni, sigurni i jaki, te da u situacijama, koje doživljavaju kao ugrožavanje ovih prava, imaju prava reći „NE" i suprotstaviti se zlostavljačima. Poučavanje djece strategijama ponašanja u potencijalno rizičnim situacijama , potaknulo je djecu na otvoreni razgovor o situacijama u kojima su mogli prepoznati zlostavljanje i nasilje.

{gallery}2012/05/16/01{/gallery}