×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/05/16/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/05/16/02

Nakon posjete kontakt policajaca budućim školarcima u DV „Radost" i DV „Borovo", uslijedila je uzvratna posjeta djece skupina „Bubamare" i „Zelena jabuka" Policijskoj postaji u Vukovaru. Kontakt policajci Luka Grahovac i Mario Tomić upoznali su djecu s profesijom policajca kao i njihovoj ulozi za sigurnost djece u zajednici. Poseban naglasak ovih posjeta bilo je upućivanje djece na mjere opreza u prometnim situacijama, koje ih ubrzo očekuju pred polazak u školu. Pored provedenih aktivnosti u vrtiću, iskustveno učenje u konkretnim životnim situacijama doprinosili su bogaćenju znanja i razvijanju osjećaja sigurnosti u prometu.

Ovom prigodom djeca su bila upoznata s pravilima kretanja pješaka po kolniku kao i sigurnom prelaženju ceste preko obilježenog pješačkog prijelaza. Poseban interes u policijskoj upravi bilo je upoznavanje policijskih vozila i razlikovanje zvučnih i svjetlosnih signala. Doživljaji u policijskoj postaji potaknuli su djecu na mnogobrojna pitanja upućena policajcima o konkretnim životnim situacijama u kojima se najčešće nalaze.

{gallery}2012/05/16/02{/gallery}