Kategorija: Gradski muzej Vukovar

U nedjelju, 6. prosinca 2020. godine na adventskom vijencu u dvorcu Eltz upaljena je druga adventska svijeća koja tradicionalno pripada kreatorima velikih kulturnih događanja. Ove godine to su djelatnici Muzeja vučedolske kulture na čelu sa ravnateljicom Mirelom Hutinec. Muzej Vučedolske kulture osnovan je kao nacionalni muzej 2013. godine a ove godine obilježavaju petu godišnjicu od otvaranja stalnog postava 2015. godine. u kojem razdoblju su dobili i niz domaćih i međunarodnih nagrada.

U programu je tradicionalno uz drugu adventsku svijeću nastupio Hrvatski komorni orkestar koji je ove godine, zbog epidemioloških mjera, nastupio u manjem sastavu kao gudački ansambl pod vodstvom violinistice Mojce Ramušćak i nastupom sopranistice Dolores Leko. Ove godine je po prvi puta umjetničko vodstvo Hrvatskog komornog orkestra preuzeo Davor Kelić, nakon dugog niza godina ravnateljstva Anđelka Ramušćaka čijom inicijativom se ova suradnja odvija već 18 godinu za redom.
Uz drugu adventsku svijeću, na Dan sv. Nikole, otvorena je i izložba dječjih crteža, čestitki i instalacija u kojoj su već tradicionalno sudjelovali učenici vukovarskih osnovnih škola.

Fotografije: Šlafhauzer, Hutinec, Čilić