Kategorija: Gradski muzej Vukovar

Berislav Šipuš, zamjenik ministrice kulture RH posjetio je Vukovar 25. ožujka 2012. i održao radni sastanak na temu stanja radova i završetka obnove kompleksa Dvorca Eltz i Gradskog muzeja Vukovar, barokne jezgre Vukovara te Arheološkog parka i Muzeja vučedolske kulture na Vučedolu. Ovi segmenti dio su jedinstvenog projekta Vlade Republike Hrvatske i Razvojne banke Vijeća Europe koji pod nazivom „Obnova i revitalizacija kulturne baštine Ilok-Vukovar-Vučedol" provodi Ministarstvo kulture RH. Prvi dio sastanka održan je s gradonačelnikom Vukovara, gospodinom Željkom Saboom i njegovim suradnicima.Razgovori su nastavljeni u privremenom sjedištu Gradskog muzeja Vukovar u Ružičkinoj kući gdje se suradnicima na provedbi projekta pridružio i Gradonačelnik sa svojim suradnicima.

Radnom sastanku su prisustvovali Zdenka Predrijevac, pročelnica konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Vukovaru, ujedno i voditeljica konzervatorskog nadzora provedbe programa Projekta, Ferdinand Meder, v.d. ravnatelj Hrvatskog restauratorskog zavod u Zagrebu sa suradnicima Eduardom Hudolinom, voditeljem konzervatorsko-restauratorskih radova i Suzanom Purišić, voditeljicom stručnog izvješća za graditeljsku baštinu, Miroslav Pauzar, glavni nadzorni inženjer za sjeverni dio kompleksa Eltz, Ilija Gabrić, glavni nadzorni inženjer za kurije i baroknu jezgru, Branko Brizar, direktor Ing-grad d.o.o. Zagreb, glavni izvođač radova i autori muzeoloških koncepcija stalnih postava: Ružica Marić za Gradski muzej u dvorcu Eltz i dr.sc. Aleksandar Durman za Muzej vučedolske kulture na Vučedolu.

Kako je ovo prva posjeta gospodina Berislava Šipuša Vukovaru u svojstvu zamjenika ministrice kulture RH i glavnog odgovornog za provedbu Projekta prema Razvojnoj banci Vijeća Europe razgovori su nastavljeni obilaskom svih gradilišta gdje su iscrpno prezentirane pojedinačne faze izgradnje, prodiskutirani predstojeći zadaci te određeni rokovi kako bi Projekt u cijelosti bio završen do kraja 2012. godine.

{gallery}2012/03/26/07{/gallery}