×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/09/28/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/09/28/04

U organizaciji Gradskog muzeja Vukovar i Dječjeg vrtića 2 (skupina „Mace" iz Vukovara i skupina „Ježići" iz ogranka Borovo naselje) 28. rujna 2012. godine održana je pedagoška radionica na kojoj su se djeca upoznala s predmetima iz muzejskih zbirki.

Djeca vrtića kroz temu „Super je biti različit - Riznica obiteljskih kultura „ upoznaju se s pojmom multikulturalnosti. Kustosi muzeja (Rosanka Savić-Mitrović i Toni Roca) približili su našim najmlađim sugrađanima predmete iz fundusa i objasnili im kako su nastali i za čega su se koristili. Tako su djeca uživo mogla vidjeti nošnje vukovarskog kraja (srijemski i slavonski tip) , predmete koji su se koristili u svakodnevnom životu i slike iz Etnografske, Kulturno-povijesne i Likovne zbirke.

Posjet muzeju iskoristili su i da bi se upoznali s najnovijim nalazima s ovogodišnje kampanje arheoloških iskapanja na Vučedolu na lokalitetu vinograd Streim.

{gallery}2012/09/28/04{/gallery}