Kategorija: Turistička zajednica grada Vukovara

Jednostavno edukativno-zabavni eksponati osmišljeni su na način da svim korisnicima, a prije svega najmalđima, ponude izazov, užitak, zabavu i učenje u igri te time stimuliraju kreativnost i samostalni razvoj. Uz zanimljivu, interaktivnu prezentaciju znanosti u sklopu igre i istaživanja eksponata, znanstvene se spoznaje lako usvajaju i postaju dio općeg obrazovanja korisnika.

Saznajte više o Pitagorinom poučku, spojite nespojivo na prugastom ogledalu ili jednim pokretom oživite crtane likove!

Tekući Pitagora - Prilikom zaokretanja eksponata volumen ispune nad hipotenuzom "pretočiti" će se u spremnike nad katetama.

Prugasto ogledalo - Eksponat koji se igra zakonma refleksije svjetlosti i ljudskom percepcijom. Prugasto ogledalo promiče suradnju i integraciju, a pruža i jedinstveno zabavno iskustvo.

Crtić Vrtić - je eksponat koji stvara iluziju pokretnih crtanih likova, na način korištenja brze izmjene statičnih animiranih slika.

Iznos projekta je 64.012,50 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima Hrvatske turističke zajednice - 80% i TZ grada Vukovara - 20%.Temeljem Javnog poziva za kandidiranje projekata za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2018. godini, Turističkoj zajednici grada Vukovara dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 50.000,00 kn za nabavku eksponata.