Kategorija: Turistička zajednica grada Vukovara

Dolaskom prvog kruzera Ariana u vukovarsku luku otvorena je kruzing sezona za 2020. godinu. Brod s 140 putnika s njemačkog govornog područja, koji je svoje putovanje započeo u Beču te ga nastavlja prema Crnom moru, pristao je u ponedjeljak, 10.3.2020. u Vukovar. Riječ je o prvom od ukupno za sada najavljenih 342 putnička broda koja do konca studenog trebaju uploviti u Vukovar.

Prošle godine u Vukovaru je pristao 351 brod s gotovo 50.000 putnika. Riječ je 50 postotnom povećanju broja ticanja u odnosu na 2018. godinu. Gosti s kruzera u Vukovaru razgledavaju ponajviše postav Gradskog muzeja Vukovar, Muzej vučedolske kulture, baroknu jezgru grada. Pojedini turoperatori nude i program upoznavanja s ratnom poviješću Vukovara ili pak u svom itineraru imaju predviđen obilazak Franjevačke crkve i samostana sv. Filipa i Jakova i novootvorenog Franjevačkog muzeja.

TZ grada Vukovara u suradnji s Gradom Vukovarom, Lučkom upravom Vukovar i Lukom Vukovar, u rujnu prošle godine predstavljala je destinaciju Vukovar na najvećem sajmu kružnih putovanja Seatrade Europe 2019. koji se održao u Hamburgu. Riječ je o sajmu koji je zapravo sinonim za kružna putovanja na rijekama te je ovo ponovno bila iznimna prilika predstaviti se cijelom svijetu uz bok velikim kruzing destinacijama.