Kategorija: Turistička zajednica grada Vukovara

U organizaciji Turističke zajednica grada Solina, Hotela President Solin i Grada Solina ove se godine održao 8. Međunarodni kongres povijesnih gradova u Solinu Pod geslom „Meet, share & build“ koji za cilj ima potaknuti susrete kao i razvoj novih turističkih proizvoda i aranžmana zajedničkim angažmanom čelnih ljudi u turizmu destinacije.

Osim predavanja i panel diskusije, 5. godinu zaredom, u okviru kongresa, dodjeljivala se međunarodna kulturno turistička nagrada „Plautilla“ u četiri kategorije, za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima, u domeni interpretacije i zaštite kulturne baštine te promidžbe i distribucije kulturno turističkih proizvoda.

Turistička zajednica grada Vukovara prijavila je na spomenuti natječaj Franjevački  muzej Vukovar pod kategorijom Povijesni grad/lokalitet/ustanova.

Zadovoljstvo nam je izvijestiti kako je Franjevački muzej Vukovar u navedenoj kategoriji osvojio Plaketu sa zlatnim znakom kao najznačajnija povijesna ustanova.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara, gđa. Marina Sekulić sudjelovala je u radu kongresa i bila podrška fra Ivici Jagodiću koji je nagradu preuzeo na svečanoj dodjeli održanoj 31. ožujka 2022. godine.