U Bačkom Petrovcu je dana 23. siječnja 2012. godine održana svečanost otvorenja Centra za unapređenje znanja u ruralnom turizmu. Događaj je dio projekta “Formiranje centra za unapređenje znanja u ruralnom turizmu” koji se trenutno implementira u sklopu projektu iz IPA II komponente Europskih fondova, Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2007-2013 koji je od izuzetne važnosti za oba partnera obuhvaćena projektom. Nosilac projekta je Oćina Bački Petrovac, a partner je Turistička zajednica grada Vukovara.
 
Ovaj događaj označio je dovršetak prve faze projekta, predstavljeni su rezultati rada tijekom prve projektne godine i najavljene aktivnosti u narednom ciklusu.
Na svečanosti su govorili šef sekcije Europske unije u Srbiji, g. Jose Antonio Gomez, predjsednik Skupštine općine Bački Petrovac, g. Siniša Stanivuk, zamjenik gradonačelnika grada Vukovara, g. Željko Pinjuh, potpredsjednik Vlade Vojvodine, g. Tomislav Stantić, republički poslanik, g. Pavel Marčok. Jasna Babić, direktorica TU TZ grada Vukovara i project manager projekta, predstavila je brošuru Tradicijom protiv zaborava koju je u sklopu projekta izdala TZ grada Vukovara, a Majda Adlešić, project manager, napravila

{gallery}2012/01/24/03{/gallery}