U organizaciji Turističke zajednice grada Vukovara organiziran je izbor najljepše okućnice privatne kuće, balkona i zgrade. U petak, 29. lipnja 2012. god. prosudbena komisija u sastavu: Jasna Babić - direktorica TU, Višnja Jukić - vlasnica cvijećarnice Fontana i Mirela Leko iz firme Komunalac obišla je sve nominirane lokacije, te je među zaista prekrasno uređenim površinama izabrala one najljepše.

Prema odluci prosudbene komisije prvo mjesto u kategoriji najljepše okućnice dijele okućnice obitelji Hrgović i obitelji Jakumetović. Drugo mjesto u istoj kartegoriji dijele Biljana Petković i Andrea Matijević, te treće mjesto, također, dijele Jozefina Hajdin i Marija Đaković.

U kategoriji za najljepši balkona pobjedio je balkon gđe Mire Komunitskey, dok je prvo mjesto u kategoriji najljepše okućnice zgrade pripalo stanovnicima zgrada broj 12, 20 i 32 u Sotinskoj ulici.

Proglašenje pobjednika i podjela priznanja održana je u subotu, 30. lipnja 2012. god. u sklopu obilježavanja Dana Dunava. Svi sudionici su nagrađeni prikladnim novčanim nagradama.

Želja nam je motivirati naše sugrađane za što ljepše uređenje svojih okućnica i balkona jer samo zajedničkim snagama možemo učiniti naš Vukovar ljepšim.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj akciji jer time doprinosite ljepšoj i ugodnijoj životnoj sredini.

{gallery}2012/07/04/02{/gallery}