Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić obišli su novi centar HRT-a u Vukovaru. Hrvatska radiotelevizija tehnološki je unaprijedila svoj centar u Vukovaru postavljanjem nove digitalne režije, a studio je opremljen tehnologijom koja omogućuje i uključenja uživo. Centar Vukovar nova je logistička snaga Hrvatske radiotelevizije te pokazatelj partnerskog odnosa s gradom Vukovarom.
Ravnatelj Bačić objasnio je kako je tehnološkim opremanjem realiziran zajednički projekt HRT-a i Grada Vukovara, a to je HRT centar Vukovar kojemu je Grad Vukovar ustupio prostor, a HRT je opremio studio pogodan iza javljanja uživo, snimanje različitih emisija te praćenje života Vukovaraca.
Gradonačelnik Penava istaknuo je kako je Vukovar ostvarenjem ovoga projekta dobio jako puno jer se glas iz Vukovara sada čuje. Naglasio je kako su prije toga novinske ekipe dolazile samo kada bi se nešto dogodilo te se u javnosti o Vukovaru stvorila slika grada slučaja. Danas se život Vukovaraca prikazuje onakvim kakav je, a Vukovar je dobio medijski prostor koji zaslužuje.