Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

 

Članovi Udruge „Sv. Bono" i Udruge Hrvatska žena Vukovar su s gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom posjetili korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar kako bi ih povodom blagdana Uskrsa darivali uskrsnim doručkom i pisanicama.

"Zadovoljstvo je sudjelovati u ovoj tradicionalnoj akciji koju zajedno provodi vukovarska zajednica brinući se o svim članovima našega društva. Ovim činom želimo pokazati našim najstarijim sugrađanima, koji predstavljaju ranjivu skupinu našega društva, da nisu sami te da smo uz njih. Vjerujem da im to puno znači, a i nama je to prekrasan ulazak u uskrsne blagdane", naglasio je gradonačelnik Penava te korisnicima i djelatnicima Doma čestitao Uskrs, poželio puno zdravlja, mir i zadovoljstvo.

Predsjednica Udruge "Sveti Bono" Vilma Vidović podsjetila je kako ovo darivanje provode već dugi niz godina jer su htjeli biti uz svoje sugrađane koji su jako puno dali za ovaj grad.

"S radošću pripremimo ovu uskrsnu košaru, obojamo pisanice i dođemo na susret sa starijim sugrađanima. Želimo im otvoriti svoja srca i pružiti toplinu doma", kazala je Šima Šesto predsjednica Udruge Hrvatska žena Vukovar.

Ravnateljica Doma Željka Rajković rekla je kako se korisnici vesele uskrsnom doručku jer na ovakav način i osobe najtežeg zdravstvenog stanja osjete toplinu, mir i blagoslov ovoga velikoga blagdana.

Uskrsnom doručku nazočio je i fra Matija Marijić, a franjevačka mladež svako uskrsno jutro korisnicima uljepša pjesmom.