Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava obišao je radove na zgradi Doma zdravlja Vukovar, u gradskoj četvrti Sajmište.

Pojavom mogućnosti korištenja EU fondova te osiguranjem sredstava, radovi na obnovi zgrade Doma zdravlja Vukovar su u punom jeku. Radove izvodi tvrtka Planum – građenje d.o.o., a namjena zgrade i dalje će biti zdravstvena djelatnost. Zgrada će služiti Zavodu za javno zdravstvo Vukovar, upravi Doma zdravlja Vukovar te Centru za palijativnu skrb. Preseljenjem uprave iz dosadašnjih prostora, stvorit će se mogućnost za nove medicinske sadržaje i bolje uvjete kako za pacijente, tako i za medicinsko osoblje. Ukupna vrijednost obnove iznositi će 7.000,000 kuna, a završetak faze radova koja obuhvaća ugradnju dizala očekuje se do 01. srpnja ove godine. Slijedeće faze su nastavak radova na prvom katu i u potkrovlju, nakon toga prizemlje i naposljetku suteren.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava obilaskom radova zaključio je kako će se realizacijom projekta stvoriti moderni uvjeti za nastavak pružanja izrazito visoke razine zdravstvene usluge građanima grada Vukovara, ali i građanima okolnih mjesta. „Ovdje je riječ o povijesnom objektu u gradu Vukovaru, koja je od samih početaka dobro služila svojoj svrsi. Zadovoljstvo je vidjeti da Dom zdravlja Vukovar, na čelu s ravnateljem Lohinskim, daje novi život ovoj zgradi koja će ponovno dobiti primarnu svrhu uz pomoć sredstava iz EU fondova" rekao je Penava.

Ravnatelj Doma zdravlja Vukovar Ante Lohinski navodi kako su radovi na zgradi, koja je navršila 88 godina, u završetku prve faze, a sljedeća faza obuhvaća izgradnju lifta. „Vrijednost trenutne faze je 1,5 milijuna kuna, a za cijeli projekt obnove osigurana su sredstva iz europskih fondova, dok je dio osigurala Vukovarsko – srijemska županija.. U potkrovlju zgrade će biti smješten Zavod za javno zdravstvo i njihove ambulantne prostorije, 1. kat je namijenjen upravi Doma zdravlja koja će se preseliti iz nove zgrade kako bi tamo oslobodili i napravili nove zdravstvene sadržaje. Prizemlje je predviđeno za Centar za palijativnu skrb po čemu ćemo biti prvi u Hrvatskoj i imati stacionar za palijativne pacijente, a što će omogućiti zapošljavanje još 10-15 novih radnika" navodi Lohinski.