Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta rješenjem je odbacio kaznenu prijavu političke stranke „Živi zid", Županijske organizacije vukovarsko – srijemske županije, u kojoj se navodi da je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, kao i druge osobe koje su odlučivale u provedbi Javnog natječaja za izgradnju Gradske tržnice u naselju Olajnica u Vukovaru, postupao protuzakonito i time počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 291. st. 1. i 2. Kaznenog zakona (KZ/11).

Nadalje u spomenutom Rješenju, ističe se, temeljem analize navoda kaznene prijave i sadržaja pribavljene dokumentacije, da je potpuno neosnovana tvrdnja podnositelja prijave o kršenju odredbi Zakona o javnoj nabavi i nezakonito provedenoj Javnoj nabavi.

Isto tako, suprotno navodima Živog zida te izjavama koje su plasirali medijima i javnosti o tome da je gradonačelnik dio zločinačke organizacije, iz pribavljenih podataka po stavu USKOK-a, ne proizlazi zaključak da je gradonačelnik Ivan Penava, zloporabio svoj položaj i ovlasti na štetu Grada Vukovara, niti da je poduzeo bilo kakvu nezakonitu radnju.

Stoga, ne postoje osnovane sumnje da je Ivan Penava, gradonačelnik Grada Vukovara počinio prijavljeno kazneno djelo, niti neko drugo kazneno djelo za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

Ovakvo, još jedno u nizu, rješavanje predmeta u kojem Živi zid neosnovano podnosi kaznenu prijavu protiv Grada Vukovara i njegovog gradonačelnika, potvrda je zakonitosti rada gradske uprave usmjerene na isključivo dobrobit svojih građana.