Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava obišao je Službu civilne zaštite Vukovar, a voditelj Službe Stjepan Draganić tijekom posjete je gradonačelnika upoznao s djelokrugom rada.

Unutar Ministarstva unutarnjih poslova RH od prošle je godine ustrojeno Ravnateljstvo civilne zaštite, u sklopu kojeg su ustrojeni Područni uredi civilne zaštite te Službe civilne zaštite.

Draganić je ovom prilikom istaknuo kako je tijekom prethodne godine Služba zaprimila 66.000 poziva od kojih je 11.000 intervencija što je hvale vrijedno. „Što prije dobijemo informaciju te što je ta informacija potpunija, brže i lakše ćemo odraditi poslove koji su stavljene pred žurne službe kojima dalje upućujemo pozivatelje", rekao je Draganić te dodao kako trenutno broje 22 djelatnika, a u prethodnoj godini zaposlene su 4 osobe te 1 je jedna osoba primljena na stručno osposobljavanje.

Gradonačelnik Penava je iskazao zadovoljstvo novim ustrojem civilne zaštite. „Cilj nam je građane cijele Vukovarsko-srijemske županije za koju je Služba nadležna upoznati s načinom funkcioniranja kako bi u slučaju potrebe u što kraćem roku došli do odgovarajuće žurne službe“, rekao je Penava te dodao kako je Služba za civilnu zaštitu Vukovar na raspolaganju  svim građanima, a Grad Vukovar će nastojati pružiti svu potrebnu pomoć kako bi funkcioniranje Službe i u budućnosti bilo na zadovoljavajućoj razini.