U sklopu akcije „Solidarnost za Vukovar“ danas je svečano otvoren „Perivoj Miše Barne“ koji je uređen u Borovo naselju zahvaljujući financijskoj potpori Primorsko-goranske županije i Grada Koprivnice.
Perivoj se nalazi između Radničkog doma i Doma učenika Vukovar u Borovo naselju, a uređen je urbanom opremom i izgrađenom fontanom. Radove u vrijednosti 1,1 milijun kuna izvela je gradska tvrtka „Komunalac“ čiji djelatnici su još jednaput pokazali kako mogu odgovoriti svim zahtjevima glede uređenja zelenih površina u gradu Vukovaru.
Novouređeni perivoj otvorili su primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo bacanjem po jedne kune i jednog eura u fontanu s porukom da „Vukovar postane simbol ulaska u Europu“.
Obraćajući se nazočnima gradonačelnik Željko Sabo je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost na još jednom ostvarenom projektu temeljem zajedništva, a koji osim ugodnijeg i ljepšeg života grad Vukovar promiče u europski grad. Gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina podsjetili su na prijateljstvo sa Vukovarom stvarano tijekom prognaničkih dana kad su brojni Vukovarci u tim sredinama pronašli privremena utočišta. S pogledom u budućnost župan Komadina najavljuje kako je Županijska skupština Primorsko-goranske županije u svom najnovijem proračunu opet predvidjela sredstva za projekte u Vukovaru, točnije financiranje izgradnje igrališta na Trpinjskoj cesti, što će uz obnovu Športske dvorane u Borovo naselju i izgradnju „Perivoja Miše Barne“ biti treći vrijedan projekat ove županije u našem gradu.
Pred mnoštvom okupljenih građana zatim je otkrivena spomen-ploča na spomenutu akciju i donatore, a nakon toga su gradonačelnici Sabi i Mršić, te župan Komadina posadili i stabla prijateljstva.
U glazbenom dijelu programa nastupili su članovi ansambla Doma učenika Vukovar i tamburaški sastav Hrvatskog kulturno - glazbenog društva „Dunav“ iz Vukovara.

{gallery}vijesti/2011-05-13/02{/gallery}