Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradovi Vukovar i Šibenik i Udruženje obrtnika Šibenik građanima Vukovara su 27. i 28 svibnja priredili nezaboravnu Šibensku feštu – Gušti u gostima. Nakon što su čelnici dva grada 3. svibnja ove godine u prigodi Dana grada Vukovara potpisali Sporazum o prijateljstvu na ovaj način je pokazano i dokazano da će sporazum živjeti, odnosno neće ostati samo mrtvo slovo na papiru.
Šibenska fešta održana je prve večeri u vrtnoj restauraciji Radničkog doma u Borovu naselju. Vukovarke i Vukovarci uživali su do dugo u noć u šibenskim specijalitetima uz glazbu klape „Stari prijatelji“ i grupe „Good mood“.
Subotnje prijepodne na Trgu Republike Hrvatske u samom središtu Vukovara proteklo je u razgledavanju izložbe fotografija Ive Pervana dok su se trgom širili bogati mirisi specijaliteta koje su pripremili šibenski ugostitelji.
U večernjim satima Šibenska fešta doživjela je svoj vrhunac druženjem u hotelu „Lav“, dok su mladi Vukovarci imali prigodu uživati na koncertu grupe „Good mood“.
Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i gradonačelnik Šibenika Ante Županović izrazili su zadovoljstvo razinom ostvarene suradnje te da će nastaviti raditi i ubuduće u smislu davanja jedni drugima ono najbolje što imaju u obostranom interesu. Događanja u protekla dva dana potvrdila su da Vukovar i Šibenik ostvaruju prijateljstvo dugih niti!

{gallery}vijesti/2011-05-28/01{/gallery}