Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Likovni uradak učenika OŠ „Dragutina Tadijanovića“ na temu „Narodna nošnja moga kraja“ bio je vrlo zapažen na izložbi koja je održana u sklopu 51. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku od 18. lipnja do 2. srpnja.
Izložba likovnih radova učenika hrvatskih osnovnih škola održava se na dječjem festivalu u Šibeniku unatrag desetak godina, a prethodi joj natječaj na zadanu temu. Učenice 7. razreda OŠ „Dragutina Tadijanovića“ iz Vukovara, Ana i Ivana Marić i Martina Prce pod mentorstvom nastavnice likovne kulture Drenke Mayer, naslikale su „Narodnu nošnju moga kraja“ kao skupni likovni izričaj na platnu i u prirodnoj veličini djeteta, uradak je prijavljen na natječaj, stigao je pozitivan odgovor prosudbene komisije te vrlo zapažene ocjene posjetitelja u vremenu trajanja festivalskog programa.
Nakon svečanog otvorenja 51. MDF izložbu su 19. lipnja razgledali u društvu gradonačelnika Šibenika Ante Županovića i brojni visoki uzvanici, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, župan šibensko-kninski Goran Pauk, te gradonačelnici Vukovara i Trogira Željko Sabo i Damir Rilje.

Izvor fotografija: Ured Predsjednika RH,
Snimila: Marija Kundek, službena fotografkinja
{gallery}vijesti/2011-07-04/01{/gallery}