Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Zagrebačka banka do 31. listopada donira 5 kuna za svako oročenje putem e-zabe za stipendiranje studenata grada Vukovara. U prvih šest mjeseci 2011. klijenti su putem e-zabe oročili 41 posto više novca u odnosu na isto razdoblje lani, a broj ugovorenih oročenja povećao se za 52 posto

Od 18. srpnja do 31. listopada Zagrebačka banka uključuje u humanitarnu akciju klijente koji ugovore štednju putem e-zabe. Za svako njihovo oročenje Banka donira 5 kuna za stipendiranje studenata grada Vukovara. Time klijenti i Zagrebačka banka zajednički podržavaju nadarene Vukovarce u njihovom studiranju.

"Vukovar je još uvijek u vrlo nepovoljnoj situaciji u mnogim životnim pitanjima, što se neizbježno odražava i na mlade Vukovarce. Svi koji radimo za Vukovar, među ostalim, želimo da studenti  budu istaknuti dio ovoga grada, da ostanu u njemu i pridonose njegovom razvitku. Svaka donacija nas osnažuje i doprinosi razvoju Vukovara te i ovom prigodom zahvaljujem Zagrebačkoj banci i njezinim cijenjenim klijentima što su prepoznali kako mladima u Vukovaru zajednički otvaramo vrata znanja, a gradu heroja sigurnu i bolju budućnost" – rekao je Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara.

Zagrebačka banka, koja od studenog 2009. pruža klijentima mogućnost oročavanja putem e-zabe, svaki mjesec bilježi kontinuirani porast broja ugovorenih oročenja - tako je u lipnju 2011., u odnosu na prethodnih nekoliko mjeseci ove godine, zabilježeno povećanje od 20 posto. Na godišnjoj razini, broj ugovorenih oročenja putem e-zabe u prvih šest mjeseci 2011. povećan je za 52 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Klijenti su putem e-zabe Zagrebačkoj banci povjerili čak 41 posto više novca u prvih šest mjeseci 2011. u odnosu na prvih šest mjeseci 2010., odnosno u ovoj godini su putem internetskog bankarstva dosad oročili već gotovo 200 milijuna kuna.

"Povećan interes za ugovaranje štednje putem e-zabe rezultat je prepoznavanja prednosti koje nudi internet bankarstvo Zagrebačke banke. Konkretno, kod oročavanja novca klijenti nemaju potrebnu dolaska u poslovnicu već putem interneta sami mogu odrediti uvjete svoje štednje. Zahvaljujući e-zabi imaju 24 sata pristup svojoj štednji i mogu pratiti njezin tijek. Zadovoljstvo nam je što za svoje klijente koji odluče oročiti novce putem e-zabe možemo stvoriti dodatnu vrijednost uključujući ih u ovu akciju podupiranja studiranja vukovarskih studenata", rekao je Slaven Rukavina, direktor obiteljskog, osobnog i poduzetničkog bankarstva Regije Slavonija.