Povodom održavanja 5. VUKOVAR FILM FESTIVALA – Festivala podunavskih zemalja – održana je danas konferencija za medije na kojoj su gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i direktor Festivala Igor Rakonić izrazili zadovoljstvo zbog bogatog programa koji će u naš grad privući brojne ljubitelje filma i zabave.
5. Vukovar film festival održat će se od 24.-28. kolovoza na terasi Agencije za vodne putove, Ružičkinoj kući te kinu Borovo. Nova je lokacija određena činjenicom da zbog tehničkih problema ove godine nismo u mogućnosti filmove prikazivati na dunavskom šlepu.Ove godine donosimo do sada najujednačeniji i tematski najzanimljiviji program. Podunavski dokumentarni program je nikad jači, a program van službene konkurencije obiluje intrigantnim naslovima. Također, glavni program donosi pregršt podunavskih dragulja.Poslastica festivala je sarajevski pobjednik i nagrađen na Cannesu 2011. ,austrijski film Disati /Atmen, redatelja Karla Markovicsa, potresna priča o kriminalnom rekovalescentu u potrazi za obitelji. Novi film Tomislava Radića, Kotlovina, također je na repertoaru. Film je dobitnik 6 pulskih Arena, uključujući i onu za najbolji film. Redatelj i glumci pozdravit će vukovarsku publiku. Festivalski filmovi naknadno će se prikazivati i u CineStarima diljem Hrvatske.Peti Vukovar film festival donosi i pregršt dodatnih događanja, tu su čak dvije filmske radionice, jedna je već tradicionalna Dunavska scenaristička radionica s voditeljicom Irenom Krčelić, a druga je Festivalska radionica pod vodstvom Studija kreativnih ideja Gunja, na kojoj će se snimati pravi dokumentarac. Radionice će se održavati u Ružičkinoj kući.I ove godine se već tradicionalno održava TV sajam nastao u suradnji s HRT-om u hotelu Lav od 26-28. kolovoza. Sajam donosi i radionicu za pitching dokumentarnog filma koja će se održavati u hotelu Lav , 27.kolovoza. Radionicu će voditi Marija Ratković, suradnica Hrvatskog filmskog saveza.Dodijelit će se i nagrada za najbolji tv dokumentarac koji će se moći pogledati na sajmu.Nadalje, festival nikada nije imao bolju ponudu zabave. Party zona festivala je beach bar Danube Gardens gdje će se svaki dan održavati koncerti:- Srijeda 24.08.2011. - "Another Spring Quartet & Jazzy Nyul"
- Četvrtak 25.08.2011. - Urban
- Petak 26.08.2011. - "Instinkt"
- Subota 27.08.2011. - D.J.'s Kuzis Crew
- Nedjelja 28.08.2011. - Cubismo.Glavni pokrovitelj festivala je T-Com koji kao generalni pokrovitelj podupire ovu manifestaciju već petu godinu za redom. Glavni medijski pokrovitelji su: HRT, T-portal, KLIK, Radio 101, Jutarnji list, Kapital Network, Moj-Film.hr i Outdoor Akzent.Organizatori festivala su Discovery d.o.o., Grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar.Za sve dodatne informacije o Vukovar film festivalu posjetetite www.vukovarfilmfestival.hr!Pozivamo sve Vukovarce, ali i ljubitelje filma okolnih gradova pa i cijele Hrvatske da ne propuste uživati u posebnom dunavskom filmskom ozračju!

{gallery}vijesti/2011-08-23/01{/gallery}