Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo primio je 1. rujna 2011. u svom uredu članicu Šahovskog kluba Vukovar 91. TAMARU LJIKAR i članicu Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar IVANU KRKLJUŠ.

Šahistica Tamara Ljikar u lipnju ove godine postala je državna prvakinja za kadetkinje do 13 godina te u srpnju i u juniorskoj konkurenciji do 17 godina.

Prošle godine sudjelovala je na šahovskom Svjetskom prvenstvu u Grčkoj, a upravo se priprema za reprezentativni nastup u kadetskoj konkurenciji na Europskom prvenstvu koje će se održati od 10. do 21. rujna u Bugarskoj. Temeljem svojih rezultata Tamara Ljikar već je osigurala nastupe za šahovsku reprezentaciju Hrvatske na Europskom kadetskom i Svjetskom juniorskom prvenstvu u 2012. godini.

Veslačica Ivana Krkljuš trostruka je prvakinja Hrvatske u samcu, državna reprezentativka u kategoriji perspektivne hrvatske športašice.

Od ovogodišnjih rezultata treba izdvojiti 8. mjesto na Europskom prvenstvu za juniorke u Poljskoj, prva mjesta na najjačim veslačkim regatama u Hrvatskoj Croatia openu i Zagreb Inter-City, finalu međunarodne regate u Minhenu te dva prva mjesta na međunarodnoj regati u dvojcu na pariće na Bledu. Ivana Krkljuš po svom dobnom uzrastu je juniorka B koja još dvije godine ima pravo nastupati u toj kategoriji.

-Grad Vukovar u okviru svojih mogućnosti prati šport, a nastojimo posebno i dodatno podupirati mlade i perspektivne športaše. Iz svojih vlastitih sredstava izdvajam četiri stipendije za mlade Vukovarke i Vukovarce, a među njima su Tamara i Ivana, čime želim doprinijeti njihovom što uspješnijem razvoju – rekao je gradonačelnik Sabo i dodao kako će Grad Vukovar materijalno podupirati Tamarine nastupe na velikim šahovskim natjecanjima, a za potrebe HVK Vukovar i nabavljen je novi čamac kojim će Ivana ubuduće na svojim nastupima pronositi ime „Vukovar".

{gallery}vijesti/2011-09-01/03{/gallery}