Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Osvajačicu brončane medalje na Olimpijadi u Pekingu i na Svjetskom prvenstvu u Rimu te višestruku europsku prvakinju u plivanju primio je u svom uredu gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

-Sa zadovoljstvom sam primio Mirnu koja mi je prenijela i pozdrave od njezinog oca Željka i obitelji. Među ostalim, upoznala me s izdavanjem autobiografske knjige i raduje me što će uz najznačajnije trenutke jedne sjajne plivačke karijere i naš Vukovar imati svoje posebno mjesto. Mirna je uvijek s ponosom isticala svoj rodni Vukovar. Svakako, jedna od tema razgovora bila je izgradnja plivališta u Vukovaru – istaknuo je gradonačelnik Sabo nakon susreta.

Poznata Vukovarka sve je svoje uspjehe ostvarila kao naturalizirana Austrijanka. Državljanstvo je dobila još 1999. godine nakon što je s ocem Željkom i mlađim bratom Dinkom preselila u Beč. Nakon iznimno uspješnih godina plivanja, točno prije godinu dana, Mirna Jukić je sa titulom najuspješnije austrijske plivačice svih vremena objavila završetak natjecateljske karijere.

{gallery}vijesti/2011-09-16/01{/gallery}