Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

U sklopu posjeta Republici Hrvatskoj ministar europskih poslova Francuske Republike Jean Leonetti boravio je 6. listopada u Vukovaru. U Općoj bolnici Vukovar dočekali su ga župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i ravnateljica Bolnice Vesna Bosanac.
Tijekom posjeta u Općoj bolnici Vukovar domaćini su upoznali gosta s uvjetima rada i života u vrijeme bitke za Vukovar s posebnim naglaskom na vrijeme početka okupacije i sve tragične posljedice.
Nakon toga gosti su se u pratnji gradonačelnika Vukovara i vukovarsko-srijemskog župana uputili u razgledavanje znamenitosti u samom središtu. Tijekom šetnje vukovarskim ulicama gradonačelnik Sabo upoznao je ministra Leonettija s trenutačnom situacijom i planovima za budućnost.
Posjet je završio posjetom Spomen domu na Ovčari, upisivanjem u knjigu dojmova, te odavanjem počasti polaganjem vijenca kod spomen-obilježja masovne grobnice na Ovčari. Vijence su položili ministar Lonetti i državni tajnik u Ministarstvu europskih integracija Republike Hrvatske Andrej Plenković.
U sastavu izaslanstva Jeana Leonetija, ministra za europske poslove Francuske Republike, nalazili su se i Jerom Pasquier, veleposlanik Francuske u Hrvatskoj, Pierre Lequiller, zastupnik, predsjednik odora za Europske poslove, Nicolas Suran, zamjenik šefa Odjela vanjskih poslova EU i drugi suradnici. U znak sjećanja na posjetu francuskom ministru uručena je replika Vučedolske golubice i turistička monografija Vukovara.

{gallery}vijesti/2011-10-06/02{/gallery}