Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo sa članovima vukovarskog izaslanstva susreo se u Solinu, tijekom održavanja tri međunarodne kulturološke turističke priredbe, sa Vukovarkom Dragicom Kljajić, majkom najmlađe žrtve iz Domovinskog rata u Vukovaru 1991. godine i suprugom poginulog hrvatskog branitelja.
Tragičan događaj za ovu obitelj dogodio se na Mitnici 18. listopada 1991. oko 14 sati kada je neprijateljska granata iznenada eksplodirala u trenutku kad je Pavo na rukama držao 6-mjesečnog Ivana. Za malog Ivana, rođenog 29. travnja 1991. godine, bio je to tragičan završetak tek započetog ljudskog života, a suprug Pavo s ozljedama završava na liječenju. Iz Borovo commerca odveden je s ostalim ranjenicima odakle mu se gubi trag sve do ekshumacije masovne grobnice na Farmi Lovas, između Borovo sela i Dalja, kada je identificiran.
Slijedili su vrlo teški dani, mjeseci i godine života za Dragicu, bivšu radnicu „Borova“, i njezinu preživjelu kći Ivanu. Danas su stanovnice Solina, gdje su pronašli svoj novi dom u stanu koji su dobili putem Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Na mjesnom groblju pokopale su supruga i sina, odnosno oca i brata. Na njihovom zajedničkom grobištu gradonačelnik Sabo danas je Pavi i Ivanu odao počast polaganjem vijenca i zapaljenom svijećom, što je supruga Dragica prihvatila kao čin iznimnog ohrabrenja za život koji je pred ovom skromnom i ponosnom obitelji.

{gallery}vijesti/2011-10-14/02{/gallery}