Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

pic_02_tnGradonačelnik Vukovara Željko Sabo i predsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara Tomislav Džanak, te zamjenik i zamjenica gradonačelnika Željko Pinjuh i Danijela Stanković, izrazili su danas pred novinarima zadovoljstvo i zahvalnost svim sudionicima i organizatorima programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2011. godine. Počast svim sudionicima obrane Vukovara odana je svih dana dostojanstveno i primjereno, a posebno se to odnosi na 18. studeni kad se u Vukovaru čak 50.000 ljudi poklonilo vukovarskim žrtvama i svim hrabrim ljudima Vukovara.

-Zahvaljujem svima koji su došli u Vukovar povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u Domovinskom ratu, zahvaljujem što nije zabilježen niti najmanji incident, zahvaljujem izvođačima i organizatorima na sjajno obavljenom poslu, zahvaljujem i na izvješćima medija koji su prenijeli cijeloj Hrvatskoj i izvan naših granica sva događanja u našem gradu – naglasio je gradonačelnik Željko Sabo, te izrazio žaljenje i nezadovoljstvo odlukom hrvatske Vlade kojom je odobrila samo 200.000 kuna za sufinanciranje troškova organizacije, koji će ove godine dosegnuti milijun kuna.

Gradonačelnik i predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Džanak zamjerili su predsjednici Vlade Jadranki Kosor i HDZ-u, jer su 20. studenoga organizirali predizborni skup u Vukovaru, na dan odavanja počasti žrtvama srpskih koncentracijskih logora i Ovčare.

Gradonačelnik je također zamjerio Vladi što je negativno odgovorila na njegov zahtjev za podmirenjem duga gradskoj tvrtki Tehnostan u iznosu od 4 milijuna kuna, jer bi time omogućila daljnju isporuku plina od dobavljača PPD-a i njegovu isporuku gradskim stanovima. Stanari u Vukovaru bi zbog toga već ovoga tjedna mogli ostati bez grijanja.