Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Zagreb, Ured Predsjednika, srijeda, 30. 11. 2011.
Hrvatski predsjednik prof. dr. sc. Ivo Josipović primio je izaslanike splitske Međunarodne smotre turizma, filma, krajobraza (INTERSTAS), Međunarodnog festivala turističkog filma (ITF’CRO), te laureate – dobitnike međunarodnih turističkih nagrada POVELJA FEST i ZLATNI INTERSTAS 2011. Tom su prigodom predsjedniku Josipoviću uručili posebnu nagradu ZLATNI INTERSTAS / Europske federacije turističkih novinara, za njegovo visoko pokroviteljstvo protekle manifestacije: 18. INTERSTAS / Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza, 14. ITF’CRO / Međunarodni festival turističkog filma i 10.KEA/EFE-CRO / Predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za ZLATNI CVIJET EUROPE, održane od 12. do 15. 10. 2011 u gradu Solinu, istaknuvši time i doprinos Predsjednika Josipovića promidžbi hrvatskog turizma. Na prijemu je sudjelovao i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, koji je na spomenutoj manifestaciji primio nagradu „Doprinos razvoju turizma“. Gradonačelnik Sabo ovom prigodom uručio je predsjedniku Josipoviću knjigu "Putovanje kroz umjetničke svjetove" koju je darivao autor prof. Zdravko Dvojković, a knjiga je promovirana 30. studenog u sklopu 14. adventskih svečanosti u Vukovaru.
Predsjednik manifestacije Vojko Pleština naglasio je da su; ovogodišnja Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza - INTERSTAS 2011, te Međunarodni festival turističkog filma (ITF’CRO), upravo zahvaljujući njegovom osobnom ugledu doprinijeli učvršćivanju pozicija ovih triju hrvatskih međunarodnih priredbi u članstvu: FEST, FIJET, ITCO, AEFP/EFE, uglednih svjetskih asocijacija za kulturu, turizam, turistički film, turističko novinstvo, održivi razvoj i zaštitu okoliša, a što će, zasigurno, rezultirati i značajnim doprinosom promociji turizma Hrvatske u svijetu. Pleština je istaknuo da će se posredstvom tih asocijacija pobjednički film s ITF’CRO 2011 prikazati u 37 zemlja te da će ga vidjeti više od 100 milijuna televizijskih gledatelja.
"To je sjajan doprinos promociji hrvatskog turizma, stoga iskreno zahvaljujemo predsjedniku Josipoviću koji je prepoznao kulturološku, turističku i promotivnu vrijednost ove manifestacije. Njegov ugled će znatno pripomoći da naš festival turističkog filma i ova manifestacija zauzmu još čvršće pozicije u navedenim međunarodnim asocijacijama", rekao je Pleština. Podsjetio je i da je Hrvatska 2003. ušla u Europsku asocijaciju za cvijeće i krajobraz, sa sjedištem u Bruxellesu kao 12. zemlja članica asocijacije.
Hrvatski gradovi i mjesta time su stekli pravo natjecanja za europsku nagradu Zlatni cvijet Europe, a predsjedniku Josipoviću predstavljeni su i dobitnici nagrada za 2011. godinu: grad VARAŽDIN, dobitnik SREBRNOG Cvijeta Europe 2011, kao i hrvatski kandidati za Zlatni cvijet Europe za 2012. godinu – gradovi; Osijek i Nin.

Photo-Ured predsjednika RH

{gallery}vijesti/2011-12-05/08{/gallery}