Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Povodom nemilih događaja u Novom Sadu koji su se dogodili nakon utakmice Hrvatska - Francuska priopćenjem se javio i predsjednik Općine Bač Tomislav Bogunović. Priopćenje donosimo u cjelosti:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Nijedan vandalski čin ne može sprečiti saradnju ljudi koja se gradi već više od deset godina, kao ni odnose grada Vukovara i opštine Bač, koji su ozvaničeni i Sporazumom o prijateljstvu i saradnji u novembru mesecu prošle godine. Rad redovne linije feribota "Golubica" koje su u saobraćaj pustili predsednici Republike Hrvatske i Republike Srbije, ne može da poremeti ni poslednje dešavanje vandala u Novom Sadu. Delegacija grada Vukovara koja je bila u poseti opštini Bač, 24. januara 2012. godine, i koja je zajedno sa rukovodstvom opštine Bač i na poziv predsednika opštine prisustvovala Evropskom prvenstvu u rukometu i utakmici između reprezentacija Hrvatske i Francuske, doživela je da u povratku za Bač, a kasnije i Vukovar bude napadnuta od vandala, čime je demoliran i službeni automobil grada Vukovara. Gosti opštine Bač tu noć proveli su u stanici novosadske policije, gde je izvršen uviđaj. Rukovodstvo opštine Bač najoštrije osuđuje vandalski čin i ponašanje huligana, koji su samo jednim potezom mogli dovesti u pitanje dobrosusedske odnose ove dve opštine i građana koji žive u njima. Međutim, ovo neće sprečiti još bolje odnose, ne samo ove dve opštine, nego i regija sa obe strane Dunava.

Rukovodstvo opštine Bač već je dobilo poziv iz Vukovara da zajedno pogledaju polufinalnu utakmicu u kojoj se sastaju reprezentacije Srbije i Hrvatske, na velikom videobimu, koji će biti postavljen na trgu u Vukovaru pored Dunava, i taj poziv je već prihvaćen.

PREDSEDNIK OPŠTINE BAČ
s.r. mr Tomislav Bogunović

Tekst priopćenja