Nakon povratka s Europskog rukometnog prvenstva s brončanom medaljom Vukovarac Damir Bičanić, u društvu oca Ivice, primljen u Uredu gradonačelnika Vukovara.

Hrvatskog reprezentativca, koji je u svim svojim nastupima s ponosom i dostojanstvom isticao pripadnost Vukovaru, primio je gradonačelnik Željko Sabo zajedno sa suradnicima, Danijelom Stanković, zamjenicom gradonačelnika, Dragicom Holoker-Radumilo, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine i referentom za šport i branitelje Vjekoslavom Karaulom.

Gradonačelnik Vukovara čestitao je Damiru Bičaniću na velikom uspjehu i zahvalio na dosadašnjoj promociji Vukovara s nadom da će animirati svoje suigrače iz reprezentacije Hrvatske za skoru humanitarnu rukometnu utakmicu u našem gradu. U znak sjećanja na ovaj susret u Vukovaru gradonačelnik je istaknutom rukometašu darivao nedavno promoviranu knjigu „Pravo na dom".

Prenoseći osobne dojmove s tek završene športske manifestacije, koju su značajno obilježili i nemili događaji izvan natjecanja, Damir Bičanić je zahvalio svima koji su na razne načine davali podršku hrvatskoj reprezentaciji, posebno svojim dolaskom u Vršac, Novi Sad i(li) Beograd.

-Dižem svoj glas protiv svakog oblika nasilja, bez obzira iz koje sredine dolazi, jer to nema nikakve veze sa športom i životom uopće. Mi športaši istinski smo prijatelji i u reprezentaciji, ali i u klubovima za koje nastupamo. Stoga i na ovakvim javnim nastupima, ma koliko imali natjecateljski naboj, svojim primjerom pokazujemo istinske ljudske vrijednosti. Žalimo zbog našeg poraza u polufinalu i nitko ne može shvatiti koliko nam je bilo teško. Ostali smo suznih očiju do dugo u noć. No, športski smo to podnijeli i skupili snage poraziti iznimno kvalitetne Španjolce na putu do brončane medalje. Svojim ponašanjem htjeli smo pokazati tko smo i kako smo ponosan narod – istaknuo je Damir Bičanić tijekom prijema u Uredu gradonačelnika i nakon razgovora darivao reprezentativnu majicu zamjenici gradonačelnika Danijeli Stanković.

{gallery}2012/01/30/03{/gallery}