Četrdeset i dvoje bračnih supružnika s područja grada Vukovara, koji 50 i više godina žive u braku, odazvalo se pozivu gradonačelnika Željka Saboa za svečani ručak i druženje povodom Valentinova.

Na svečanost Dana zaljubljenih prijavili su se: Agica i Zdravko Narić, Marija i Ljudevit Foriš, Delfa i Milan Marić, Marijana i Antun Fazekaš, Ilonka i Karlo Foriš, Natalija i Đuro Milošević, Štefica i Dragan Bekić, Mara i Vladimir Živković, Ljuba i Ivan Galić, Ivka i Stjepan Otrok, Drina i Blago Čolak, Magdalena i Ilija Bartolović, Manda i Ivan Marušinac, Stana i Stjepan Obradović, Marica i Ivan Šutić, Ana i Miroslav Knežević, Milka i Boško Gaković, Mira i Ivan Moržan, Ivica i Slavko Knezović, Mara i Momir Serdar, Anka i Ljuban Nišević, Anđa i Ivan Hrgović, Slavica i Stjepan Sabo, Blanka i Đuro Vereš, Franciska i Ivan Paciga, Zdenka i Blagomir Begić, Dušanka i Mijo Valečić, Olga i Milan Dobrijević, Jela i Andrija Lordan, Veronika i Ivan Kefer, Zlatica i Nikola Rak, Milic i Božida Ujaković, Desanka i Đorđe Čalić, Marija i Ivan Bertok, Ida i Emil Falćan, Selena i Stevan Grbatinić, Marija i Ivan Grubišić, Dmitra i Ištvan Horvat, Matilda i Dujo Džanak, Zora i Antun Kraml, Slavka i Stanko Matić.

Svečanost je održana 14. veljače 2012. godine s početkom u 13,00 sati u vukovarskom restoranu „Nada" na Lušcu. Sudionike svečanosti pozdravili su predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Tomislav Džanak i gradonačelnik Grada Vukovara Željko Sabo u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Danijele Stanković, zamjenika predsjednika Gradskoga vijeća Gorana Bošnjaka i Mile Ivkovića, te pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine Dragice Holoker – Radumilo.

Druženje je održano u nezaboravnom ozračju i na veliko zadovoljstvo Vukovarki i Vukovaraca koji su svojim dugogodišnjim zajedničkim životom pokazali i dokazali kako je ljubav lijepa i potrebna svakom čovjeku. Bilo je plesa i pjesme, slika i sjećanja od prije pedeset i više godina, a za uspomenu bračnim parovima na Zlatni pir uručena je unikatna boca vina merlota i poznati pokrivač „Vuteks- ambasador".

{gallery}2012/02/14/05{/gallery}