Grad Vukovar i gradonačelnik Željko Sabo povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa darivali prigodni koncert u crkvi sv. Filipa i Jakova na kojem su Vukovarke i Vukovarci uživali u izvedbi solista, zbora i orkestra HNK Osijek i posebnih gostiju Katedralnog oratorijskog zbora Mostar.

Mala uskrsna turneja i projekt glazbenika iz Osijeka i Mostara predstavljeni su tijekom tri večeri u sakralnim prostorima u Đakovu (16. 03.), Vukovaru (17. 03.) i Osijeku (18.03.).

Uoči izvedbe veličanstvenog djela „Requiem" W.A. Mozarta gvardijanu vukovarskom Gordanu Propadalu i nazočnima u crkvi sv. Filipa i Jakova obratio se biranim riječima zborovođa Katedralnog oratorijskog zbora Mostar Dragan Filipović, koji je u ime gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića gradonačelniku Vukovara uručio monografiju Grada Mostara, na što je gradonačelnik Željko Sabo uzvratio najavom skorog potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između ova dva grada, te prigodnim darovima koji će zasigurno biti podsjetnik na gostovanje i nastup u Vukovaru.

Uslijedio je zatim i glavni dio priče, vokalno-instrumentalno djelo koje će dugo pamtiti svi koji su ga doživjeli te subotnje večeri u Vukovaru. Oduševljenje publike izraženo je dugim pljeskom i ovacijama.

{gallery}2012/03/17/01{/gallery}