Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Na poziv gradonačelnika Željka Saboa Vukovar je danas posjetio ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. Radni i službeni posjet započeo je obilaskom i upoznavanjem s radom, poslovanjem i problemima tvornice Biodizel Vukovar d.o.o o čemu je govorio direktor i vlasnik tvrtke Milodrag Gadže.

U Gospodarskoj zoni Vukovar ministar Gordan Maras je upoznat s projektom budućeg Poduzetničkog inkubatora Vukovar, posjetio je tvrtku Res Immobiles koja proizvodi i prodaje PVC stolariju, a u Poduzetničkoj zoni Priljevo saznao je kako se na tržištu u vrlo složenim okolnostima snalazi tvrtka za proizvodnju gornjih dijelova obuće Anđelo d.o.o.

Zatim je u gradskoj vijećnici Vukovar ministra Gordana Marasa dočekalo četrdesetak poduzetnika i obrtnika koji su govorili o stanju u poduzetništvu i obrtništvu na području Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije kao i svojim očekivanjima u provođenju mjera za poboljšanje trenutačnog stanja.

Ministar poduzetništva i obrta je najavio uvođenje reda na tržištu i otvaranje novih mogućnosti, pogotovo obrtnicima. Ministar Gordan Maras posebno je kroz primjer Vukovara najavio moguće oživljavanje hrvatskog gospodarstva.

„Veliki gospodarski potencijali Vukovara i pozitivna i konkretna inicijativa gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Željkom Sabom, uz podršku mjerodavnih institucija hrvatske države, trebaju doprinijeti da Vukovar ponovno postane jedan od naših najvažnijih gospodarskih centara. Dat ćemo svojevrstan „vjetar u leđa" velikim investicijama na području energetike i željezničkog prometa, što bi uz potencijale Luke Vukovar i ostalih prednosti koje ovaj grad ima trebalo jamčiti bolje dane svim građanima – naglasio je ministar Gordan Maras nakon što mu je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo zahvalio na iskazanoj potpori u ostvarivanju zacrtanih projekata za razvoj gospodarstva u Vukovaru.

Tijekom današnje posjete Vukovaru u pratnji ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa nalazili su se i Damir Rimac, zastupnik u hrvatskom Saboru, zamjenici gradonačelnika Vukovara Željko Pinjuh i Dejan Drakulić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU projekte i međunarodnu suradnju Dragan Njegić, a među poduzetnicima i gospodarstvenicima nalazio se i Jovo Vuković, zastupnik u Hrvatskom saboru i direktor jedne od najuspješnijih vukovarskih tvrtki Vuković-company d.o.o.

{gallery}2012/03/21/01{/gallery}