Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

pic 03Hypo Alpe-Adria Bank d.d. i Grad Vukovar osigurali su nove programe kreditiranja poduzetnika i obrtnika na području Gospodarske zone Vukovar, kojima su omogućili ostvarivanje pogodnosti u vidu povoljnih uvjeta kreditiranja.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i članica Uprave Hypo Alpe Adria banke Tea Martinčević te direktor Vukovarske privredne zone Dragan Njegić danas su u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara potpisali ugovore o suradnji između Grada Vukovara i Hypo banke, odnosno Ugovora o kreditiranju poduzetnika na području Vukovarske gospodarske zone d.o.o.

Program kreditiranja dostupan je uz promjenjivu kamatnu stopu za krajnjeg korisnika od 6,75 posto, a odobrava se na rok otplate do 10 godina, uključujući poček od jedne godine. Povoljni uvjeti kreditiranja dostupni su obrtima, malim i srednjim trgovačkim društvima, zadrugama, fizičkim osobama u slobodnim zanimanjima i obiteljskim gospodarstvima koji investiraju u Vukovarsku gospodarsku zonu, a namijenjeni su za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje građevinskih objekata, nabavu opreme, financiranje obrtnih sredstava, financiranje proizvodne, turističke, uslužne i IT djelatnosti te poljoprivredne proizvodnje i prerade.

Potpisivanje današnja tri ugovora samo je nastavak dobre suradnje Grada Vukovara i Hypo banke, istakla je poslije potpisivanja članica Uprave Hypo banke Tea Martinčević. Gradonačelnik Sabo I direktor Vukovarske gospodarske zone Dragan Njegić izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa Hypo bankom naglasivši kako će danas potpisani ugovori sigurno doprinijeti razvoju poduzetništva kroz nova investiranja i zapošljavanja. „Raduje me nastavak suradnje sa Hypo bankom, a posebno povoljni uvjeti kreditiranja poduzetnika i obrtnika. Gospodarstvo i zapošljavanje je pitanje broj jedan na koje tražimo kvalitetne odgovore. Vukovarska gospodarska zona je na prvom mjestu u ovom dijelu kontinentalne Hrvatske i postojeći gospodarski potencijal zasigurno će privući investitore koji svojom kvalitetom nadmašuju mnoga očekivanja. Stjecajem raznih okolnosti, Vukovarska gospodarska zona čekala je, ali i dočekala, investitore sa deset i više milijuna eura" – naglasio je gradonačelnik Željko Sabo.


Fotogalerija:

{gallery}2012/04/11/01{/gallery}