Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede u Vukovaru se održava dvodnevni 8. Međunarodni gospodarsko-znanstveni skup „Riba Hrvatske-Jedi što vrijedi". Skup se održava 19. i 20. travnja u vukovarskom hotelu „Lav" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru. Sudionike skupa na otvorenju pozdravio je u ime gradonačelnika Grada Vukovara Željka Saboa njegov zamjenik Željko Pinjuh.

Prema navodima organizatora ovaj tradicionalni gospodarsko-znanstveni skup obuhvaća novosti u uzgojnim metodama, zaštiti zdravlja riba, zaštiti okoliša i endemskih vrsta riba, a ove godine i inovacije u hranidbi riba koje mogu pridonijeti povećanju nutritivnih i protektivnih vrijednosti i kvalitete ribljeg mesa, što uz druge kvalitativne čimbenike koji odlikuju riblje meso treba pridonijeti popularizaciji korištenja i povećanju konzumacije ribljeg mesa iz domaćeg uzgoja u Hrvatskoj, ali i povećanju izvoza proizvedene ribe u Republici Hrvatskoj. 8. Međunarodni gospodarsko-znanstveni skup o ribarstvu podupire projekt marketinške promocije proizvoda hrvatskog ribarstva „Riba Hrvatske-Jedi što vrijedi" koji su u svrhu promocije hrvatskih proizvoda ribarstva iz ulova, uzgoja i prerade pokrenuli Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora.

U okviru akcije Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore „Riba Hrvatske – jedi što vrijedi" prikupljeno je 50.000 kuna koje su danas na 8. Međunarodnom gospodarsko-znanstvenom skupu o ribarstvu održanom u Vukovaru donirane Dječjem Vrtiću Vukovar 1. Na vrijednoj se donaciji zahvalila ravnateljica vrtića Dubravka Sabo koja je istaknula kako će novac upotrijebiti za nabavu didakte i sredstava za rad s djecom.

{gallery}2012/04/19/01{/gallery}