Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

U ovu veliku akciju u našem gradu uključilo se oko sto volontera koji su iz našeg okoliša uklonili oko pedeset tona otpada i pridonijeli čistijem i zdravijem okruženju kako za građane tako i za životinje koje su dio izletišta Adica i Vuke. Vrijedne volontere na tri lokacije posjetio je Gradonačelnik zajedno sa svojim bližim suradnicima te im zahvalio na pomoći. Gradonačelnik je pozvao sve svoje građane da se više brinu o svom okolišu te iskazao zadovoljstvo suradnjom s gradskih udrugama, Hrvatskom vojskom i Hrvatskim šumama te brojnim građanima volonterima koji su se uključili u „Zelenu čistku". Rijeka Vuka, izletište Adica i ulica Domovinskog rata danas su čistije i urednije zahvaljujući brojnim volonterima, koji zaslužuju biti spomenuti još jednom:

- članovi udruga KIC-a, Kluba podvodnih aktivnosti Vukovar, Zelene akcije Lužac, Planinarskog društva Ravnica, Zajednice sportsko ribolovnih udruga Vukovar, Sportskog taekwondo kluba Dragon, Info centra za mlade Vukovar – Proni centra za socijalno podučavanje,

- djelatnici Hrvatskih šuma i Hrvatske vojske - Gardijske oklopno-mehanizirane brigade HKoV-a

- studenti Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru

- članovi Foruma mladih SDP-a i Mjesnog odbora Centar vukovarskog SDP-a

– Vukovarska udruga kulturnog aktivizma – VUKA

- sponzori – tvrtka Komunalac d.o.o. i Osječkoj pivovari

Sudionici su izrazili želju za više ovakvih akcija, a Grad Vukovar rado će se priključiti i osigurati potrebnu logistiku.

 

{gallery}2012/04/23/02{/gallery}