Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Na prigodnoj svečanosti u organizaciji Grada Vukovara danas je otvoren novouređeni Trg žrtava Ovčare. Pred mnoštvom građana i uzvanika obratili su se prigodnim riječima Igor Gavrić, u ime djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, Tomislav Džanak, predsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara, Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara i Predrag Matić, ministar branitelja u Vladi Republike Hrvatske. Izražena je jedinstvena poruka i želja da Trg žrtava Ovčare bude mjesto počasti, ali i novog života u zajedništvu temeljenog na žrtvama koje su položili hrabri ljudi 1991. godine u obrani i stvaranju samostalne i slobodne države Hrvatske. 

Trg su rezanjem vrpce trobojnice otvorili Veronika Soldo, kći Ivana Crnjca, hrvatskog branitelja ubijenog 1991. na Ovčari, i Bojan Glavašević, sin također na Ovčari ubijenog legendarnog novinara i urednika Hrvatskog radija Vukovara Siniše Glavaševića. Trg žrtava Ovčare i spomen-obilježje blagoslovio je fra Ivica Jagodić, župnik Župe sv. Filipa i Jakova.

Među uzvanicima svečanosti nalazili su se i Luisa Vinton, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a, saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Šibenika Franko Vidović, pomoćnik ministrice zaštite okoliša i prirode Goran Heffer, zamjenici gradonačelnika Vukovara Željko Pinjuh i Danijela Stanković, potpredsjednici Gradskoga vijeća Grada Vukovara Goran Bošnjak i Mile Ivković te gradski vijećnici iz redova SDP-a i HSP-a dr Ante Starčević, Antun Toni Žagar, predsjednik Skupštine Vukovarsko-srijemske županije, Ante Županović gradonačelnik Šibenika, Ivica Glavan gradonačelnik Sinja, Damir Rilje gradonačelnik Trogira i Josip Berket gradonačelnik Kaštela.

{gallery}2012/05/02/03{/gallery}