Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

pic 01 tnUoči svečane sjednice Gradskoga vijeća povodom Dana Grada Vukovara svojevrsnu medijsku konferenciju održali su gradonačelnik Željko Sabo, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i predsjednik Skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić.

Uvodnim obraćanjem pred medijima gradonačelnik Vukovara Željko Sabo izrazio je zadovoljstvo zbog najavljenih novih potpora, ali i zahvalnost na dosadašnjem ulaganju u obnovu grada Vukovara i obrazovanje mladih Vukovarki i Vukovaraca.

Ministar Jakovina je najavio kako će Ministarstvo poljoprivrede završiti obnovu i uređenje Eko-etno centra. Prema njegovim riječima uredit će se pješačke staze i povezati postojeći objekti, a radit će se i na poboljšanju iskorištavanja i uređenja vodnih kapaciteta. U povezivanje Adice s gradom Ministarstvo poljoprivrede spremno je uložiti oko 10 milijuna kuna.

Davor Bernardić, predsjednik Skupštine Grada Zagreba izjavio je da će Grad Zagreb nastaviti pružati pomoć Vukovaru, kao što je već to i učinio ulaganjem 450.000 kuna u obnovu Zagrebačke ulice u Vukovaru. Grad Zagreb je glavni grad Republike Hrvatske i kao takav, među ostalim, ima zadaću davati potporu mnogima, posebice gradu heroju Domovinskog rata, rekao je Bernardić te izrazio nadu da će Vukovar doživjeti gospodarski razvoj s ciljem zadržavajući mladih. U tom pravcu i Zagreb trenutačno stipendira dvadeset vukovarskih studenata, a Vukovar i Zagrebački holding imaju potpisan ugovor o međusobnoj suradnji.