Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je danas Vukovar. Prvo je obišao Spomen dom Ovčara, a zatim se u pratnji zamjenika gradonačelnika grada Vukovara Željka Pinjuha i predsjednika Gradskoga vijeća Tomislava Džanka uputio na spomen-područje masovne grobnice na Ovčari, gdje je polaganjem vijenca i minutom šutnje pred spomen-obilježjem odao počast žrtvama.

„Vukovar je stradao kao žrtva sulude ideje o stvaranju velike Srbije. Došao sam kao i na mnoga druga mjesta nevinih žrtava kako bih im odao dužnu počast i poklonio im se. Vukovar je opomena što se nikada više ne smije dogoditi nigdje u svijetu" – rekao je tijekom posjete jedan o najviših dužnosnika susjedne Bosne i Hercegovine te posebno pozdravio dosadašnje inicijative Vukovara na povezivanju sa lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Željko Pinjuh i predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Džanak upoznali su Denisa Bećirovića i njegove savjetnike Amara Bešliju i Damira Porobića sa dosadašnjom prekograničnom suradnjom Vukovara i Tuzle kao i sporazumima o prijateljskim odnosima i s gradovima Sarajevom i Mostarom kao značajnoj osnovi ponovnog povezivanja ljudi izvan državnih granica.

{gallery}2012/05/17/04{/gallery}